• Brandhout

 • Bomen laten verzagen met een mobiele zagerij levert altijd een redelijke hoeveelheid brandhout op, al naargelang de kwaliteit van de zaagstammen. Mooie zaagstammen zullen ongeveer 20% van het volume "verlies" opleveren, dit percentage loopt echter op naargelang de kwaliteit van de zaagstammen er op achteruit gaat. Tot 50% of meer afval. Afval in de vorm van dossen is natuurlijk prima brandhout, en gemakkelijk te verwerken. Enkel afkorten op lengte, de zwaardere stukken moeten eventueel nog eens gekliefd worden, maar dat gaat doorgaans zeer makkelijk.
 • Maar helaas is niet elke boom het zagen waard. Soms wordt het keerpunt bereikt waar het niet meer loont om de zagerij in te zetten. Of heeft u gewoon niet zoveel gezaagd hout nodig, en kan u best een voorraad brandhout gebruiken. Tenslotte is hout een milieuvriendelijke, Co2 neutrale, en 100% nagroeibare brandstof. Maar het klieven van dikke blokken rond hout is een helse karwei... Zware blokken hout op een kliefmachine krijgen is op zich al een helse karwei...
 • Kliefservice

 • We beschikken over een kliefmachine die in de snelkoppeling van de Avant kniklader (shovel)klikt, en bediend wordt via de "joystick" van de machine. Dit levert in de praktijk een groot voordeel op. Gedaan met het sleuren met de kliefmachine, maar ook gedaan met het sleuren met de houtblokken. De Avant neemt al het zware werk over, alles wordt bediend vanuit de bestuurderszetel... Zaag uw boomstammen in blokken van maximaal 50cm lengte, en wij komen met de Avant ter plaatse de blokken klieven in de door u gewenste grootte. Er moet niets verplaatst worden. Met de kliefmachine kunnen we de blokken zowel verplaatsen en doorklieven. De enige vereiste is dat men met de Avant tot op de plaats kan komen waar de blokken liggen. De machine is 1,4 meter breed. (Over de wielen gemeten). Een persoon om wat te assisteren zal de benodigde tijd verkorten. Indien gewenst kunnen wij het hout voor u ook op lengte zagen.
 • Een ander probleem na het vellen van een boom is die vervelende boomstronk. Wij beschikken wij over een professionele hydraulische FSI ST 27 HS frees, onderdeel van de Avant kniklader. Hoewel deze frees in de eerste plaats moet dienen om dikke bomen te "schillen", ttz het verwijderen van de schors en het spint kan deze uiteraard ook ingezet worden voor het wegfrezen van wortelgestellen.
 • Avant stronkenfrees - stobbenfrees

 • Avant Tecno 635 TDL kniklader

 • Mobiele kliefmachine
 • De Avant heeft afhankelijk van de belading een bodemdruk tussen de 260 en de 310 gram mer vierkante centimeter. Een mens van 75 kg en met schoenmaat 44 heeft een bodemdruk van 330 gram per vierkante cm! Het gevaar voor schade door insporing bij werkzaamheden in kwetsbare natuurgebieden of IN tuinen is hierdoor zeer miniem. De Avant tilt 1100 kg tegenover een eigen gewicht van 1500 kg, een verhouding die door geen enkele andere loader benaderd wordt.
 • Alle andere machines met vergelijkbaar hefvermogen wegen bijna het dubbele, en zgn. skidsteer machines zijn rampzalig voor de ondergrond. De Avant 635 TDL loader / gereedschapsdrager kan ook als integraal aangedreven tractor gebruikt worden, en kan in een handomdraai uitgerust worden met palletvork of grondbak. Maar ook bvb. om met een boomezel stammen uit te rijden, of een zware aanhanger te verplaatsen.
 • Met de telescopische hefarm die voorzien is van hydraulishe aansluitingen met groot debiet wordt de Avant meteen een volwaardige gereedschapsdrager. LOG-ic beschikt over tal van hydraulische "attachments", zoals een graafarm, bomenklem, grasmaaier, kliefmachine, hakselaar, stonkenfrees... Waardoor de machine een echte duivel doet al wordt.
  Op de site van Avant vindt u een overzicht van de verschillende aanbouwgereedschappen.
 • Prijzen:

  Het tarief Avant - voorbereiden zaagwerf, uitslepen / uitrijden stammen, laden/lossen container, kleine grondwerken, uitrijden hoop zand/dolomiet/compost klieven van hout, uitfrezen van stronken enz)... Hiervoor geldt een forfaitair tarief van 150 Eur voor de eerste 2 uur werk, daarna 60 Eur per uur. (Stronken frezen: 160 voor 2u, daarna 75 Eur/u). De verplaatsingskosten bedragen 1 Eur per km h/t. (prijzen excl. 21% btw - Voor kliefwerk geldt het tarief van 6% btw).
 • Voor (tuin)aannemers is dit zeer voordelig, u huurt niet alleen een machine maar tevens een extra werkkracht. En er is ook geen tijdverlies door naar verhuurcentra te rijden en aanschuiven aan de kassa...
  houtmijt